|
|
|
... bors.
Elkészítése:
Fél centi vastagságú szeletekre szeleteljük a padlizsánt. Szórjuk meg sóval és darált borssal, majd kenjük meg mindkét oldalát olívaolajjal. Hevítsünk fel egy nagy serpenyőt, tegyük bele a padlizsánszeleteket, és mindkét oldalát süssük pirosra. Öntsük a joghurtot egy kis tálkába, adjunk hozzá egy evőkanálnyi olívaolajat, az összecsapkodott ... |
|
|
|
|
|
|
|
... darált feketeborssal ízesítsük. Kenjünk ki olajjal egy kisebb méretű tepsit, vagy hőálló üvegedényt és töltsük bele a megfőzött puliszkát, és hagyjuk kihűlni. Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt, tegyük bele a befűszerezett csirkehús darabokat, majd mindkét oldalát süssük elő pirosra. Ha már kihűlt a polenta, vágjuk nagyjából két centis darabokra. Öntsük egy olívaolajjal kikent te... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... kiskanál dijoni mustár, 1 kiskanál borecet, 5 evőkanál édes tejszín.
Elkészítése:
ĺzesítsük a hússzeleteket fekete borssal, majd kenjük be olajjal. Tegyünk egy nagy serpenyőt erős lángra. A hússzeleteket 6-8 percig süssük, hogy közepesen átsültek, vagy 12-15 percig, hogy teljesen átsültek legyenek. Tegyük ki a húsokat egy tányérra, és tartsuk melegen. A... |
|
|
|
|
|
|
|
... majd megborsozom és belereszelek némi friss szerecsendiót is. Utána a baguette-szeleteket alaposan beletunkolom a tojásos tejbe, hogy minél többet magukba szívjanak belőle.
Egy serpenyőbe beleöntök 3 evőkanál olívaolajat és közepesen erős tűzön oldalanként 1-1 perc alatt aranybarnára sütöm benne a lucskos kenyérszeleteket. Lyukacsos lapáttal kiszedem őket, mindet egy na... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... szaggassuk ki nagy pogácsaszaggatóval. Ha nincs, nagy szájú poharat is használhatunk. Tegyük búzadarával meghintett tálcára, és kelesszük még 15 percig. F... |
|
|
|
|
|
|
|
... háromszorosára.
Borítsuk lisztezett deszkára, nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, majd vizespohárral szaggassuk ki.
Tegyük tálcára, takarjuk le, és még kelesszük 10 percig.
Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel étolajat, a kiszaggatott tésztát olajos kézzel húzzuk szét, és óvatosan tegyük a forró olajba. Mindkét oldalát süssük aranysárgára. Ha kisült, papír törl&ot... |
|
|
|
|
|
|
|
... narancsokat meghámozzuk, fehér héjukat is levesszük, és kettévágjuk. A narancsok felét a vajban 3 percig pároljuk, majd a cukorral megszórjuk. Hozzáadjuk a pisztáciát, és folyamatosan rázogatva a serpenyőt, még néhány percig főzzük, míg a cukor karamellizálódik. Kevés narancsszörpöt öntünk bele, és az egészet a lapok tetejére öntjük. Az olvasztott csokoládéval meglocsoljuk, és por... |
|
|
|
|
|
|
|
Desperado : Aranyhal
Úsztam az óceán vizében
Kukacra vadászva merészen
Nem figyeltem fel a botodra
S ráharaptam a horogra
Bárhogy is nézed, serpenyőben végzed
Végy 2 tojást és süss majd ki mást
Nem úszod meg, ha mondom, megsütlek roston
Elrontom a gyomrod
De ez már nem a Te gondod
Engedd, had menjek, engedj el... |
|
|
|
|
|
|
|
... kiszárítjuk a masszát. A babpépből labdacsokat formálunk, kicsit hengeresre sodorjuk és felver... |
|
|
|
|
|
|
|
Az anyós meghívja a vejét ebédre. Eleve gyanús.
Az asztalon kétféle kaviár, lazac, mindenféle saláták,
húsok, serpenyős krumpli, pezsgő, whisky, konyak,
ami szem-szájnak ingere. Az anyós maga a bűbáj,
majd valamiért kiszalad a konyhába. A vő próbaképpen
levág egy szeletke húst, és odaadja az anyós macskájának.
A macska megeszi, és feldobja a talpát. Be... |
|
|
|
|
|
|
|
... Cointreau (narancslikőr)
1 dl szárnyas barnamártás
1 dl narancslé
só
bors
A kacsamell bőrös oldalát beirdaljuk, sózzuk és megszórjuk frissen őrölt borssal. Serpenyőben - a bőrös oldalával kezdve - elősütjük, majd középmeleg (150 - 180°C) sütőben készre sütjük. A serpenyőből kivesszük a húst, s melegre tesszük. A kiolvadt zsírt kiöntjük, a serpenyőt p... |
|
|
|
|
|
|
|
... forraljuk. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.
3. A beáztatott gombát miután a vizet leöntöttük róla, kézzel kinyomkodjuk, majd nem túl apró darabokra vágjuk.
4. A wok serpenyőt közepes lángon felhevítjük, beleöntjük az olajat, és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beleszórjuk a gyömbért és a fokhagymát, 30 másodpercig kevergetjük, majd hozzáadjuk a gombát,... |
|
|
|
|
|
|
|
... viheted tovább, ami a lelkedben van, a tudásod, a hited és a szeretetedet. Minden mást itt hagysz másoknak.
Mondj le az elismerésekről. Alakíts ki egy szellemi mérleget. Az egyik serpenyő legyen a külvilágra nyitott szív, a másik pedig a belső szilárdság és állhatatosság. Bármit teszel, azt ne a vágyaidból és külső világ kényszereiből tedd, hanem magasabb szintről kiin... |
|
|
|
|
|
|
|
... dkg aprófejű barna csiperkegomba, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 szelet barna kenyér, só, darált bors.
Elkészítése:
Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt, öntsük bele az olívaolajat, majd tegyük bele az összezúzott fokhagymát. Pároljuk egy percig, vigyázzunk, nehogy a fokhagyma megégjen. Adjuk hozzá a megmosott gombafejeket, erős lángon süs... |
|
|
|
|
|
|
|
... felé...
Nem tudom megmagyarázni, de talán nem is szükséges...vagy mégis....
Azt hiszem valamiféle hiányérzet, némi csalódottság...keserűség és bizonytalanság....de emelett ott a serpenyő másik oldala ...
csak végig kéne zongoráznom a jót is....
Hogy mi volt a legjobb????
Fontos lettem valaki számára!
Szeretve vagyok!!!
Ez boldogsággal tö... |
|
|
|
|
|
|
|
... mandarin, savanyú uborka, paradicsom
Elkészítése: A hideg tejbe belekeverjük a delikátot, borsot, bazsalikomot, az apróra vágott fokhagymát, összekeverjük, majd egy nagy serpenyőbe helyezzük, aztán beletesszük a halfilét, kb. 15 percig nagyon lassú lángon pároljuk a lefedett serpenyőben. A rizst fokhagymás, petrezselyemzöldes vízben megf&otild... |
|
|
|
|
|
|
|
... viszont a rántottásat, ami igen népszerű. Nem teljesen közönséges rántottáról van szó. 4 tojást felverünk 1 tojásnyi dashival, 1 kk cukorral. A keverék harmadából (japánban téglalap alakú) serpenyőben vékony lepényt sütünk, amikor majdnem kész, feltekerjük a serpenyő egyik végébe, újabb harmadrész tojást öntünk hozzá és azt is megsütjük, rátekerjük az előző tekercsre, és még egysz... |
|
|
|
|
|
|
|
... kávéskanál citromlé
1 dkg porcukor
1 evőkanál málnaszörp
ELKÉSZÍTÉS
A tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a teát, és 5 percig lefedve állni hagyjuk. A serpenyő felett szitán áttörjük, majd lefedve néhány percig főzzük. A reszelt csokoládét beleszórjuk, fényes masszává keverjük, majd kihűtjük. Lisztezett gyúrótáblán 3 cm vastagra nyújtjuk a... |
|
|
|
|
|
|
|
... eljő az ítéletnek napja,
A végső nap,
S a maga jussát minden szív kikapja,
Mikor a Bíró rátekint merőn:
Egyensúlyozni bűnök tonnasúlyát,
Egy hópehely a másik serpenyőn,
Lángtengerek közt keskeny tejfolyó.
Kárhozat-földjén üdvösség-barázda:
Jóakarat - elég lesz ez a szó?...
... |
|
|
|
|
|
|
|
... eljő az ítéletnek napja,
A végső nap,
S a maga jussát minden szív kikapja,
Mikor a Bíró rátekint merőn:
Egyensúlyozni bűnök tonnasúlyát,
Egy hópehely a másik serpenyőn,
Lángtengerek közt keskeny tejfolyó.
Kárhozat-földjén üdvösség-barázda:
Jóakarat - elég lesz ez a szó?...
... |
|
|
|
|
|